nemetons-en

nodcast-en

join-en

Sponsored Links

Over de New Order of Druids

150pixlogoDe New Order of Druids (of kortweg N.O.D.) is oorspronkelijk ontstaan als een "Gratis Keltische Online Gemeenschap voor zij die de Druïden weg volgen", maar is intussen uitgegroeid tot veel meer dan dat, en omvat nu ook een online Druïden school genaamd "Grove of Dana", en lokale groeperingen in de wereld. Waarom nu de naam "NEW" Order of Druids? De Druïden en hun wijsheid behoren niet enkel tot het verleden, maar zij kunnen ook onze toekomst zijn, en het Druïdisme groeit steeds met de wereld mee, altijd weer naar iets nieuw, luisterend naar de stem van de toekomst. Een Druïde orde die voortduurend naar het nieuwe toe groeit, blijft dan ook steeds "nieuw" ("New") en wordt nooit oud, versleten en afgedaan. We blijven dan ook een groeiende, dynamische en levende Druïden Cirkel, en gebruiken de wijsheid van de tijdsloze Druïden in de wereld van vandaag.

De New Order of Druids is niet specifiek mesopagan, neopagan, of gericht naar eender welke specifieke religie. We verwelkomen mensen van eender waar in de wereld, die op zoek zijn naar spirituele groei en interesse in de Keltische cultuur of de Druïden weg, ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur, taal of religie. Wij geloven er steevast in dat iedereen een kans in het leven verdient om te leren, te groeien, en te delen.

Lees zeker ook eens de Negen Idealen van de New Order of Druids.


WIE ZIJN WE?
De New Order of Druids is een vereniging zonder winst, voornamelijk actief via onze website, forums en chatroom, maar ook door middel van lokale groeperingen, bijeenkomsten en activiteiten. De N.O.D. hoofdzetel is gevestigd in België, maar medewerkers op allerhande vlakken (moderators, mentors, ...) zijn er in verschillende delen van de wereld. De leden in onze vereniging kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn, jong en oud. We leggen hieromtrent geen beperkingen op, ongeacht waar men woont. We hebben leden uit o.a. Europa, Amerika en Australië, en verwelkomen mensen van de ganse wereld. De bedoeling is, uiteraard, om mensen aan te trekken die interesse hebben in de spiritualiteit die we vertegenwoordigen, en dit ernstig nemen. Je kan dus Keltisch, Katholiek, Joods, Moslim of atheïst zijn, het maakt allemaal niet uit, zolang je maar openstaat.


WAT DOEN WE?
Onze Cirkel heeft drie doelen: leren, groeien en delen.
We hebben op onze website zoveel mogelijk informatie over Kelten en Druïden geplaatst, van een zowel historisch als spiritueel standpunt.
Naast de website, bieden we ook de mogelijkheden aan om via het internet te communiceren met andere leden. Dit gebeurt voornamelijk via de forums, de Druïden school en de chatroom. De chatroom is vrij voor iedereen, maar om gebruik te maken van de forums of de school dien je je wel eerst als lid in te schrijven, dit zodat we zeker zijn dat men lid wordt voor de juiste redenen. Uiteraard is dit volkomen GRATIS en zal dit ook altijd zo zijn. Daarnaast hebben we ook een betalend "upgraded" lidmaatschap dat toegang biedt tot meer uitgebreide services.


DOELSTELLINGEN
In het oude Keltische tijdperk was het gemakkelijk om een Druïde te vinden die je kon opleiden (of misschien toch niet?), maar ongeacht alle technologie die vandaag de dag ter onze beschikking staat, zijn de bestaande mogelijkheden om Druïde te worden toch nog vrij moeilijk te vinden. Er zijn uiteraard verschillende moderne Druïde organisaties in Europa, Noord Amerika en Australië, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om lid te worden bij één van hen, dikwijls omwille van te grote aftstanden of religieuze overtuigingen van de andere gezinsleden. Het is gewoonlijk de nieuwsgierige tiener, bijvoorbeeld, die zijn of haar innerlijke weg wil ontdekken, en hierin weerhouden wordt door de ouders - omdat velen nog steeds denken dat Druïden duivelaanbidders zijn die mensen en dieren opofferen, wat uiteraard niet het geval is. Zulke mensen hebben dan alternatieven zoals boeken, of studie-pakketten die sommige Druïden organisaties aanbieden via de post of online, maar dan komen we bij het probleem van geld. Niet iedereen heeft het nodige geld om lidgelden, cursussen of workshops te betalen, of om vele boeken aan te kopen. Bij de New Order of Druids stellen we onszelf de vraag: is het juist dat zij die de middelen niet hebben, voor welke reden dan ook, de kans om iets bij te leren ontzegd moeten worden? Kan er eigenlijk een prijs geplakt worden voor echte wijsheid?

Het concept van de New Order of Druids was opgericht door David Dom (België) in 2002, en werd geopend op 1 februari 2003. De fundamentele ideeën waarop we onze vereniging baseerden, is het aanbieden van een geheel gratis alternatief voor de mensen via het internet, met de drie hoofddoelstellingen: leren, groeien en delen.

De New Order of Druids (kortweg N.O.D.) is dus eigenlijk een online gemeenschap voor mensen van alle leeftijden jong en oud, voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht waar je woont. Leden zijn uiteraard vrij om ook lid te worden van andere Druïde organisaties, en zowel nieuwkomers als ervaren mensen in het Druïdisme zijn welkom. De N.O.D. kan geen mesopaganistische noch een neopaganistische stempel gegeven worden, omdat mensen van alle wegen welkom zijn, en aangemoedigd worden om hun eigen pad te volgen. In plaats van een abstracte weg te volgen, of onze Cirkel te baseren op een abstract verleden, trachten we de Keltische cultuur te eren en haar echte spiritualiteit te ontdekken. Uiteraard zijn de leden vrij om hun eigen religieuze overtuigingen te volgen, zoals Christenen, Joden, Moslims of zelfs atheïsten, en deze vrijheid zal worden gerespecteerd door onze leden - omdat we op zoek zijn naar overeenkomsten, niet naar verschillen. Onze hoogste prioriteit binnen onze orde is het eren van de vrije wil van het individu, en dat van de orde.

alt

DE ALGEMENE VERGADERING EN RAAD VAN BESTUUR
De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden, die het "hoofdkwartier" vormen van N.O.D. in België. Deze drie leden zijn cruciaal voor het oprichten van een vereniging zonder winstoogmerk volgens de Belgische wetgeving. Alle drie, plus twee anderen, vormen ook de Algemene Vergadering.

VOORZITTER: David Dom
PENNINGMEESTER: Jenni Heiden
SECRETARIS: Christine Verbiest
ANDERE LEDEN ALGEMENE VERGADERING: Bart Piette, Elke Thomas, Lily Demuynck


DE HIGH COUNCIL
De Council wordt gevormd door leden van de New Order of Druids, die samenwerken om de kwaliteit van de diensten voor onze leden steeds te optimaliseren, en om beslissingen te nemen waar nodig. Deze leden zijn daarom niet altijd Druïden, sommige zijn ook Barde of Ovaat, zowel mannen als vrouwen van verschillende delen uit de wereld, sommige zijn nog vrij jong en anderen al wat ouder. De intentie van de Council is het begeleiden van de Cirkel, en soms beslissingen treffen ten voordele van de leden. Haar intentie is niet om te "regeren", maar om te begeleiden en te dienen, waar en wanneer nodig. De Council houdt zich vooral bezig met het online-gedeelte van N.O.D.


DE DRUÏDENSENAAT
De Druïdensenaat bestaat uit de verschillende leiders van de lokale nemetons van de New Order of Druids. De Druïdensenaat werd opgericht om communicatie en samenwerking te bevorderen tussen de verschillende lokale nemetons.


DE GROVE OF DANA ONLINE DRUÏDENSCHOOL
De school wordt draaiende gehouden door de coördinatoren, die ook deel uitmaken van de Council. Zij zorgen voor de praktische implementatie van de cursussen en andere beslissingen betreffende de school. Ze werken samen in een team met de mentoren, en nemen de nodige beslissingen om de studenten een zo positief mogelijke ervaring te bezorgen.


DE GESCHIEDENIS VAN DE NEW ORDER OF DRUIDS
Het is eigenlijk allemaal vrij simpel begonnen, met een website genaamd "Gate to Avalon", opgestart door David Dom (Phoenix) uit België, en Jean-Claude Pretre (Myrrdin) uit Frankrijk, op 16 augustus 2002. Gate to Avalon was niet meer dan een eenvoudige en kleine Keltische website met slechts beperkte informatie. Het zou zo'n vier maanden duren, tot de website uitgegroeid was in iets meer: een gemeenschap. David had de roeping gehoord om mensen met dezelfde interesse bij elkaar te brengen, een taak die de Goden hem gegeven hadden, hoewel hij dit niet begreep tot vele jaren later. De gemeenschap was gelanceerd op 24 januari 2003 en geopend op 1 februari 2003, en kort daarna begonnen de eerste leden toe te stromen. Bij deze eerste leden was o.a. Jason Kirkey (Awenydd / Solasdana / Idircheo) van Massachusetts, Verenigde Staten, die zijn diensten aanbood om de organisatie te helpen met het opzetten van een gratis training cursus voor mensen, op 3 mei 2003. Zijn werk zou vitaal blijken te zijn voor het ganse project.

alt

De gemeenschap bleef groeien, en meer en meer mensen vonden hun weg naar de Gate to Avalon. Al gauw werd het duidelijk dat de gemeenschap een betere structuur nodig had, en op 11 juni 2003 was de eigenlijke "Druïden Cirkel" officieel opgericht met het opstarten van de "High Council" (de Hoge Raad), bestaande uit Phoenix, Myrrdin, Awenydd en Teperis. Minder dan een jaar later na de oorspronkelijke start van de gemeenschap, de Cirkel was gegroeid tot de "New Order of Druids" met haar eigen domeinnaam "druidcircle.net" op 23 februari 2004.

30 mei 2004 was de datum dat de geboorte van de online Druïden school, de "Grove of Dana" zag. Een geheel nieuw systeem werd geinstalleerd op de server om daarmee de school te runnen, en een gehele "Bardic Course" werd geschreven door Awenydd.

Op 2 september 2005 vond de eerste bijeenkomst van de "Nervii Nemeton" plaats, de moedergroep (Mother Grove) van de N.O.D., in een pub genaamd Celtic Ireland in Antwerpen, België, waar de moedergroep dan ook spiritueel is opgericht. Twee weken later, op 17 september, werd de nieuwe website van N.O.D. gelanceerd, en op 27 mei 2006 werd de vereniging als vzw een feit!


OFFICIËLE INFORMATIE

New Order of Druids VZW
Bankrekeningnummer: 779-5939906-48
IBAN: BE11 7795 9399 0648
BIC: GKCCBEBB
Bank: Belfius Bank sa/nv, Pachecolaan 44, 1000 Brussel, Belgium


Link naar de N.O.D. Statuten
Link naar het Huishoudelijk Reglement

Klik hier voor het New Order of Druids logo

 

Attachments:
FileDescriptionFile sizeDownloads
Download this file (NOD Brochure Nederlands.pdf)NOD introductiebrochure (afdrukbaar)Brochure met introductie tot de New Order of Druids, kan geprint worden om verder te verspreiden.2502 kB1563
Recent News

Website now mobile-friendly

Monday, 10 June 2019

The website of the New Order of Druids has now been optimized for mobile access. This means that visitors who want to access our website using a smartphone, will be able to navigate and use the website in a much more user-friendly way. When accessing the website on a smartphone, you will automatically be redirected to m.druidcircle.org and to the mobile layout of the website. At the very bottom of every page, you will find a link to switch to "desktop version" in case the regular layout of our website works better on your device.

Most of the website's functionality is now also available on the mobile version, including account registration, profile, activity wall, and so on. Other parts of the website, such as the forums, private messages and the college, are also accessible on a smartphone, although the display may not be optimal at all times. Depending on which part of the website you are trying to access, it may be best to hold your mobile device horizontal, while other pages will be better viewed with your mobile device held vertically. If a page does not appear properly on your screen either way, it is recommended to access it on a regular laptop or desktop computer instead.

As there are so many different smartphone brands and models out there, all with different screen sizes, as well as different operating systems, browsers and personal settings, it is impossible for us to guarantee that the mobile version of our website will be configured optimally for display on all these devices. Nonetheless, we hope that our new mobile website will be configured for optimal use on most of the currently commonly used smartphone models. 

NOD Nature Donation Fund

Sunday, 12 May 2019

Recently, there have been some changes in regards to the NOD Nature Donation Fund. This fund was created in 2010 with the aim of gathering funds based on the amount of upgraded membership payments we receive. For every upgraded membership, we set aside 5 € (per year) which is then added to the fund once a year. The fund's beneficiary is The Nature Conservancy, a non-profit organisation active all over the world with preserving life and nature.

Recently, The Nature Conservancy has discontinued their "personal fundraiser pages", which means NOD's fundraiser page was removed as well. While we regret this decision of TNC, it does not affect our fundraising and donations to their nature preserving efforts. However, we like to maintain some transparancy as to our Nature Donation Fund. Since it is no longer possible to track our annual donations on the personal fundraiser page, we have decided to set up a page of our own, on our own website. You can now find all information about the NOD Nature Donation Fund at this link, where we provide a list of our yearly donations - from 2011 until now - in both USD and EUR. The page also contains a donation button for those who want to make a direct donation to The Nature Conservancy. This page will be updated every year when a new donation has been made by NOD.

Website issues resolved

Friday, 14 September 2018

In the past week, the website has been experiencing problems with logging in, incorrect password resets and frequently timing out.

We are happy to announce that these issues have finally been resolved now, and everything should be working normally again.

We apologize for the inconvenience this may have caused.

Website downtime problems

Tuesday, 11 September 2018

The website is currently experiencing frequent downtime issues, which often result into a 503 timeout error when e.g. trying to login to your account, use the "forgot password" function or some other parts of the website.

We are working with our server provider and are trying to resolve this issue as soon as possible. If you expierence issues with the website, feel free to try again at a later time. We apologize for the inconvenience and thank you for your patience.

We are also aware that the "forgot password" function is not working properly in regards to the actual password reset. Due to these timeout issues, we can't work on fixing this issue until the timeouts are resolved first. 

Vacation

Monday, 02 July 2018

Due to vacation, the general & membership administration, and the webmaster departments will be unavailable between Sunday, July 8 and Tuesday, July 17.

Thank you for your understanding.

BOOK
King Arthur and the
Gods of the Round Table


Ever wondered if the legends of King Arthur, and the knights and ladies of Camelot, were based on the myths and legends of the Celts, or even on the Germanic and Greek ones? 

King Arthur and the Gods of the Round Table

This book will not only offer an indepth search of parallels between the Arthurian and Celtic legends, but also searches for the pagan symbolism hidden within the many medieval stories of the King of Camelot.

This book can be purchased at the link below:

KING ARTHUR AND
THE GODS OF THE ROUND TABLE

SUPPORT THE EARTHYou can help us to
support the Earth!


For each member that pays for an upgraded membership, the New Order of Druids will automatically donate 5 € to the Nature Conservancy @ nature.org in order to preserve nature and life all around the world! By upgrading your account, you do not only support us, but also the Earth!

CLICK HERE TO LEARN MORE ABOUT HOW YOU CAN HELP


The New Order of Druids is affiliated with


Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo