HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

VEELGESTELDE VRAGEN & HELPDESK

Vragen
Onderwerpen

Mijn Profiel en Andere Diensten

Kunnen andere leden mijn privé informatie, zoals mijn thuisadres, op mijn profiel zien?

Neen! Alles wat in de "Privaat Info" tab staat blijft privé, en is niet zichtbaar voor andere leden. De adresvelden…

Neen! Alles wat in de "Privaat Info" tab staat blijft privé, en is niet zichtbaar voor andere leden. De adresvelden zijn voornamelijk belangrijk voor het Upgraded lidmaatschap, zodat we weten naar welk adres we je NOD Lidkaart moeten sturen.

Was this helpful?
0

Hoe verander ik mijn profiel?

Ga naar "Mijn Account" in het menu bovenaan, en dan naar "Account Instellingen". 

Ga naar "Mijn Account" in het menu bovenaan, en dan naar "Account Instellingen". 

Was this helpful?
0

Wat is het verschil tussen het "Woonplaats & Land" veld in mijn profiel, en de gelijkaardige adresvelden?

De adresvelden in je "Privaat Info"-tab worden nooit getoond aan andere leden. Het "woonplaats & land"-veld wordt wel getoond op…

De adresvelden in je "Privaat Info"-tab worden nooit getoond aan andere leden.

Het "woonplaats & land"-veld wordt wel getoond op je profiel zodat andere leden het kunnen zien. In dit veld kan je kiezen hoeveel (of hoe weinig) informatie je wil geven over je thuislocatie, zonder dat je je effectieve adresgegevens in de Privaat Info-tab moet veranderen. Dit staat je toe om je privacy beter onder controle te hebben.

Was this helpful?
0

Hoe beheer ik de privacy van mijn profiel?

Je hebt zo goed als volledige controle over de privacy van je NOD profiel. Voor bijna elk onderdeel van je…

Je hebt zo goed als volledige controle over de privacy van je NOD profiel. Voor bijna elk onderdeel van je profiel, heb je de mogelijkheid om de privacy in te stellen, waarbij je kan kiezen tussen de volgende opties:

- Connecties: enkel die mensen waarmee je "geconnecteerd" bent (die je als het ware toegevoegd hebt aan je vriendenlijst)
- Connecties van Connecties: de mensen waarmee je "geconnecteerd" bent, alsook de connecties van jouw connecties (vrienden van vrienden)
- Publiek: alle leden van NOD, wanneer ze ingelogd zijn.

Merk op dat NOD profielen NOOIT zichtbaar zijn voor het internet, zelfs wanneer je je profiel privacy als "publiek" hebt gezet, het zal in dat geval enkel zichtbaar zijn voor andere NOD leden die ingelogd zijn op de website.

Verder kan je ook nog gebruik maken van de specifieke "connectie types", zoals "Mentors" en "Students", om je privacy op basis daarvan te beheren.

Je kan de privacy van je volledig profiel wijzigen, maar ook die van specifieke profielvelden. Hier is een overzicht van wat je kan en niet kan veranderen wat privacy instellingen betreft:

Altijd ingesteld als "publiek" (zichtbaar voor alle NOD leden ie ingelogd zijn):

- Je "weergegeven naam" (dit hoeft niet hetzelfde te zijn als je gebruikersnaam of echte naam, en je kan dit steeds wijzigen)
- Je "woonplaats & land"
- Je NOD positie (indien van toepassing)
- Je vrienden
- Je kaart (je kan de lattitude & longitude velden leegmaken of er een fictieve 1 in plaatsen)

Altijd ingesteld op "privaat" en zal nooit zichtbaar zijn op je profiel of elders:

- Alles in de "prive info" tab, inclusief je echte naam en adres
- Je nieuwsbrief instellingen

Je kan de privacy instellingen aanpassen van het volgende (standaard ingesteld op "publiek"):

- De "over mij" tab (indien je deze leeg laat, zal hij ook niet getoond worden aan andere leden die je profiel bezoeken
- De "profiel" tab en alle velden erin
- De "blog" tab, hiermee kan je bepalen wie je blog posts mag lezen
- De "reacties"tab, hiermee kan je bepalen wie reacties op je profiel kan lezen of er zelf op kan schrijven

Wanneer je naar "Profiel aanpassen" gaat, kan je:

- De privacy van je profiel algemeen instellen in de "Private info" tab
- De privacy van een volledige tab aanpassen (zoals "blog" of "reacties") door naar de tab te gaan en naar de rechter hoek te kijken
- De privacy van een specifiek veld aanpassen (zoals "favoriete muziek") door naar de gerelateerde tab te gaan en dan naar het veld zelf, waar de selectie getoond wordt naast of onder het veld

Deze instellingen staan je toe te beheren wie wat kan zien. Zo kan je bv. verkiezen dat je profiel openbaar is voor alle NOD leden (instelling "publiek") maar de "Profiel" tab enkel voor "vrienden van vrienden" en het "favoriete boeken" veld enkel voor je vrienden. Onthoud hierbij dat de meest strikte instelling altijd de bovenhand heeft: als een tab ingesteld is op "vrienden" en een veld in deze tab ingesteld is op "vrienden van vrienden", zal de tab nog steeds enkel zichtbaar zijn voor jouw vrienden, en niet voor hun vrienden.

Noteer ook dat deze instellingen specifiek gericht zijn op je profiel. Het heeft geen invloed op wat je post in de forums (forum posts zijn altijd zichtbaar voor alle leden). De privacy van je posts op je prikbord of het nieuwsoverzicht wordt ingesteld op de moment dat je een status, link, foto of video post. Wanneer dit ingesteld is op "publiek" wil dit zeggen dat alle NOD leden dit kunnen zien. Onthoud hierbij dat de laatst gekozen privacy instelling van toepassing is wanneer je een nieuwe post maakt, en dit tot je je instelling weer wijzigt. 

Was this helpful?
0

Hoe vind ik het profiel van andere leden?

Er zijn verschillende manieren waarop je naar het profiel van een ander lid kan gaan: 1. Op de forums klik…

Er zijn verschillende manieren waarop je naar het profiel van een ander lid kan gaan:

1. Op de forums klik je op de naam zoals die verschijnt rechts van een topic of reactie die iemand gepost heeft.

2. Op het prikbord, klik je op de naam links van de status of post die iemand gepubliceerd heeft.

3. Ga naar "Mijn Account" en dan naar "Mijn Profiel". Ga dan naar "Communicatie" en "Zoek meer leden". Je krijgt dan een lijst van alle leden op de NOD website, met de mogelijkheid om te zoeken in die lijst.

Was this helpful?
0

Hoe kan ik vrienden of connecties toevoegen en verwijderen?

Om een connectie toe te voegen, ga naar het profiel van de persoon die je als vriend wil toevoegen. Bovenaan…

Om een connectie toe te voegen, ga naar het profiel van de persoon die je als vriend wil toevoegen. Bovenaan die pagina vind je een menu genaamd "Connecties". Als je met je pijltje op die menu gaat staan, verschijnt er het submenu "Connectie toevoegen". Als je hierop klikt, zal je een vriendschapsverzoek sturen naar die persoon. Merk wel op dat die persoon niet in jouw vriendenlijst staat tot hij of zij jouw vriendschapsverzoek heeft aanvaard.

Om een connectie te verwijderen, ga naar het profiel van de persoon die je als vriend wil verwijderen. Bovenaan die pagina vind je een menu genaamd "Connecties". Als je met je pijltje op die menu gaat staan, verschijnt er het submenu "Connectie verwijderen". Als je hierop klikt, zal je de vriendschapsconnectie met deze persoon verwijderen. Je kan ook naar je eigen profiel gaan, naar de tab "Vrienden" en daar het rode kruisje aanklikken boven de persoon die je als vriend wil verwijderen.

Was this helpful?
0

Hoe vind ik een Cirkel Groep, en hoe word ik er lid van of maak ik er zelf eentje aan?

Cirkel Groepen kunnen worden aangemaakt en gebruikt voor specifieke onderwerpen. Zo kan iemand bijvoorbeeld een groep maken, bedoeld voor interactie…

Cirkel Groepen kunnen worden aangemaakt en gebruikt voor specifieke onderwerpen. Zo kan iemand bijvoorbeeld een groep maken, bedoeld voor interactie tussen leden die in dezelfde omgeving wonen, of die dezelfde interesse hebben in een bepaald onderwerp.

Om Cirkel Groepen te vinden, ga je naar "Mijn Account" en dan naar "Mijn Groepen". Dit zal je een lijst tonen van de groepen waar je momenteel lid van bent. Er zijn echter nog bijkomende submenu's:

- Vind Meer Groepen: een lijst van alle beschikbare groepen, inclusief de groepen waar je geen lid van bent

- Mijn Eigen Groepen: een lijst van alle groepen die je zelf gemaakt hebt of beheert

- Nieuwe Groep Maken: maak je eigen groep

- Groepsuitnodigingen: een lijst van uitnodigingen voor groepen die naar jou werden gestuurd

Elke groep beschikt over een "Prikbord" waarop de leden kunnen posten, alsook de mogelijkheid om foto's, videolinken en evenementen toe te voegen. Merk op dat nieuwe groepen steeds door ons moeten worden goedgekeurd vooraleer ze worden geactiveerd.

Naast de Cirkel Groepen, zijn er ook de Alumni Groepen. Deze groepen zijn louter bedoeld als een lijst van studenten die afgestudeerd zijn in een welbepaalde cursus in onze Druïdenschool. Elke Nemeton en Vernemeton (lokale NOD grove) kan ook zijn eigen online aanwezigheid hebben met een groeop, eveneals E-Nemetons.

Was this helpful?
0

Hoe verander ik mijn profiel foto / avatar?

Je gaat naar "Mijn Account", en dan naar "Mijn Profiel". Vervolgens ga je naar "Beweren" en "Wijzig uw profiel", en…

Je gaat naar "Mijn Account", en dan naar "Mijn Profiel". Vervolgens ga je naar "Beweren" en "Wijzig uw profiel", en klik je op de tab "Profielfoto". Hier kan je kiezen uit een selectie van afbeeldingen, of je kan je eigen afbeelding uploaden. Je kan je afbeelding veranderen of verwijderen op eender welk ogenblik.

Was this helpful?
0

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Was this helpful?
0

faqbutton1nlfaqbutton2nlfaqbutton3nl


Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo