Sponsored Links

NOD Recent Nieuws

NOD op Instagram

instagramVanaf nu kan je de New Order of Druids ook volgen op Instagram!

Je kan onze Instagram pagina vinden op deze link:
https://www.instagram.com/neworderdruid/

Registratieproblemen opgelost

Enkele dagen geleden hebben we gemeld dat er problemen waren met nieuwe leden die zich hadden geregistreerd en nadien niet konden inloggen.

We laten u graag weten dat dit probleem nu opgelost is. Nieuwe leden die zich registreren zouden terug normaal moeten kunnen inloggen nadat ze hun registratie voltooid hebben.

Als je toch nog problemen ondervindt met het inloggen, aarzel dan niet ons te contacteren.

Problemen met paswoorden bij registratie nieuwe account

(Dit is geen aprilgrap)

Vanwege softwareconflicten zijn er momenteel problemen op de website wat betreft de paswoorden van nieuwe accounts die worden geregistreerd hier. Ook al heb je succesvol een nieuwe account aangemaakt en bevestigd, weigert de website nieuwe leden in te loggen en verschijnt de foutmelding dat het paswoord fout is, ook als het juist is ingegeven.

Als je een account op de website wil aanmaken, probeer een paswoord te kiezen dat geen getallen, hoofdletters of andere speciale karakters bevat, enkel kleine letters. Na succesvolle registratie en inloggen, kan je je paswoord wijzigen naar iets anders dat je verkiest, ook al bevat het dan wel getallen en/of hoofdletters.

Als je nog steeds problemen ervaart met inloggen na registratie, maak dan aub gebruik van het "Contacteer ons"-formulier (sub-menu onder "Start") om dit aan ons te melden. We zullen je dan een nieuw paswoord sturen, waarmee je wel kan inloggen. Na het inloggen  kan je dan je paswoord veranderen naar iets van je eigen keuze.

Merk op dat dit probleem niet van toepassing is op leden die reeds op de website geregistreerd zijn. Als je reeds geregistreerd bent maar toch nog inlogproblemen zou ervaren, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en proberen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Cursusboeken opnieuw beschikbaar in druk!

Reeds geruime tijd hebben we geen gedrukte boeken van onze cursussen van de Grove of Dana online Druïdenschool kunnen aanbieden. In het verleden werden die boeken gedrukt via onze Cafepress online winkel, maar zij hebben hun boekendrukafdeling stopgezet. NOD moest om die reden de boeken elders opnieuw gedrukt zien te krijgen, en dit gebeurt online via de online boekendrukservice van Lulu.

Graag laten we u dan ook weten dat, vanaf nu, alle boeken opnieuw in druk en beschikbaar zijn! Maar er is nog meer nieuws:

* Naast de Bardic en Ovate Course boeken is nu ook het Druid Course boek beschikbaar in druk!
* Alle boeken zijn verlaagd in prijs dankzij de lagere drukkosten van Lulu, en zijn nu beschikbaar voor slechts € 12 per book (exclusief verzendkosten). 

Op dit moment zijn alle boeken in het Engels beschikbaar, maar het Nederlandstalige boek "Leerling van het Woud" (vertaling van "Entering the Forest", de Bardische Jongerencursus) is ook opnieuw beschikbaar.

De boeken zijn hetzelfde als in het verleden, behalve de formaatgrootte en, in de meeste gevallen, nieuwe coverafbeeldingen. Er zijn enkele aanpassingen gedaan in de tekst om spelfouten te verwijderen die in het verleden over het hoofd werden gezien, maar de inhoud blijft hetzelfde.

Neem een kijkje in onze nieuwe NOD Boekenwinkel door hier te klikken en ontdek ons huidig aanbod aan boeken!
http://www.lulu.com/spotlight/neworderofdruids

Er dient te worden opgemerkt dat de gedrukte versies van onze cursussen bedoeld zijn voor mensen die de cursus liever op papier lezen dan op een computerscherm. Je bent niet verplicht deze boeken te kopen om in te kunnen schrijven in de cursussen, aangezien je het cursusmateriaal nog steeds volledig kan downloaden. Alle opbrengsten van de verkoop van deze boeken gaat integraal naar onderhoudskosten van de New Order of Druids.

  

 

  

  

Boekenmarkt Ieperman

Op zaterdag 8 oktober vindt de Boekenmarkt Ieperman plaats te Wilrijk (Antwerpen). De toegang is gratis!

Op deze boekenmarkt kan u terecht voor nieuwe en tweedehands boeken over onderwerpen zoals levensbeschouwing, religie, spiritualiteit, filosofie, mythologie, geschiedenis, etnografie, kunst, ... Kortom, de ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar boeken die je niet zo vaak in de gewone boekhandel zal tegenkomen. 

Dit alles vindt plaats in de lokalen van FVG - Kasteel Ieperman op volgend adres:
Bist 164
2610 Wilrijk
(ingang naast het gebouw via Sint-Bavostraat)

De boekenmarkt is geopend op 8 oktober doorlopend van 10u tot 17u. Toegang gratis, cafetaria aanwezig.

Voor meer info:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: 03 / 830 51 58 of 0498 / 15 79 35

Hebt u zelf nieuwe of tweedehands boeken over bovenvernoemde onderwerpen te koop? Contacteer dan zeker Boekenmarkt Ieperman op bovenstaande gegevens om u in te schrijven als standhouder. Op de website vindt u eveneens een inschrijvingsformulier en alle nodige info.

De tiende verjaardag van N.O.D. als VZW

Dit jaar, in mei 2016, zal de New Order of Druids reeds 10 jaar bestaan als vzw (vereniging zonder winstoogmerk).

De New Order of Druids begon aanvankelijk op 1 februari 2003. Oorspronkelijk was het slechts een website met een discussieforum, dat later werd uitgebreid met een Druïdenschool. Op 3 mei 2006 werden we voor het eerst een officiële VZW. Dat moment genoot heel wat aandacht van de Belgische media. 

De New Order of Druids zou nooit geworden zijn wat het vandaag is, zonder de hulp en steun van al onze leden. Daarom zouden we je willen bedanken voor je steun, hulp en zelfs gewoon je aanwezigheid bij ons. We hopen dat, met o.a. jullie hulp, we kunnen blijven groeien in de toekomst!

Nieuw boek: Keltische Symbolen

Vanaf heden is het nieuwe boek "Keltische Symbolen" verkrijgbaar, geschreven door auteur David Dom, tevens voorzitter van de vzw New Order of Druids. Het boek behandelt meer dan 80 bekende en minder bekende Keltische symbolen, zoals de triskel en de triquetra, het Keltische kruis en knoopwerk, de Wereldboom en de Ogham bomen, dieren en heraldische symbolen, enz...

Het boek is te koop aan 12 € en verkrijgbaar op de maandelijkse bijeenkomsten in Antwerpen, alsook op evenementen waar de New Order of Druids met een info- & verkoopstand staat. Tevens kan je het boek online aankopen op de website van de uitgever Lulu:

http://www.lulu.com/shop/david-dom/keltische-symbolen/paperback/product-21868757.html#productDetails

Vanaf 2015 zal het boek ook beschikbaar zijn op andere websites zoals Amazon, en zal het in je lokale boekenwinkel bestelbaar zijn via Ingram. 

Heartbleed bug: geen reden tot bezorgdheid

In de voorbije dagen heb je wellicht verschillende waarschuwingen vernomen voor de zogenaamde "Heartbleed bug". Deze bug stond hackers toe om gebruik te maken van een OpenSSL lek op verschillende servers, om logingegevens (zoals paswoorden) te stelen van bekende websites zoals Google en Yahoo.

De vraag is: heeft de server van de New Order of Druids website (druidcircle.org en druidcircle.net) dezelfde kwetsbaarheid, en moet je je NOD account paswoord veranderen?

Het antwoord is nee.
Priorweb, de host van de NOD website, heeft aangekondigd op hun website dat hun servers geen gebruik hebben gemaakt van de kwetsbare versies van OpenSSL. Dit wil zeggen dat hackers niet de mogelijkheid hadden om logingegevens te stelen van eender welke website gehost door Priorweb, en dat is inclusief de websites van de New Order of Druids.

Kortweg: je hoeft je paswoord voor de NOD website niet te veranderen, tenzij je exact dezelfde logingegevens ook op andere websites zou gebruiken, die wel deze lek hebben of hadden.

Hier vind je een overzicht van websites die, wel of niet, de Heartbleed bug hebben of hadden:

http://mashable.com/2014/04/09/heartbleed-bug-websites-affected/

Meer informatie vind je in de aankondiging van Priorweb:

http://www.priorweb.be/over-ons/nieuws/20140410/kritiek-lek-in-openssl

N.O.D. Administratie met vakantie

De Ledenadministratie en Webmaster van de New Order of Druids zijn met vakantie tot 10 augustus. E-mails of support tickets die rechtstreeks naar deze departementen werden verstuurd, zullen pas beantwoord worden na 10 augustus.

Bedankt voor uw begrip.

Welcome bij de nieuwe NOD website!

Het heeft een tijdje geduurd, maar hier is hij dan eindelijk: de volledig nieuwe website van de New Order of Druids!

Zoals je zal merken, heeft de website een volledig nieuw uitzicht gekregen. Via de top menu vind je alle belangrijke gedeelten van de website, en door met de muis erop te staan zie je een aantal gerelateerde sub-menus waar je ook op kan klikken. Uiteraard zal het aantal menu's en submenu's uitbreiden eenmaal je ingelogd bent op de website.

Hier is een overzicht van de nieuwigheden:

1. Een volledig nieuw "prikbord" (nu genaamd "nieuwsoverzicht") met mogelijkheden gelijkaardig aan die van Facebook.

2. Een nieuwe design voor je profiel

3. Een verbeterde private messenger en verbeterde chat bar

4. Een volledig nieuwe "Vriendenkaart" die toestaat om in te zoomen en verbindingslijnen toont tussen jou en je vrienden.

5. De Cirkel Forums zijn herschikt zodat de Nederlandstalige forums meer geïntegreerd worden in het geheel. Het is nu ook mogelijk om een topic op de forums te "liken" of "disliken". 

6. Een volledig nieuwe Grove of Dana online Druïdenschool (zie hieronder)

7. Nemetons Kaart: zoek op de wereldkaart naar een Nemeton in je buurt

8. Verbeterde NOD Cirkels met daaraan een forum verbonden

9. Nieuw geïmplementeerde NODCast - de NOD Podcast


Een woordje uitleg over de nieuwe Grove of Dana online Druïdenschool:

We hebben nieuwe software in gebruik genomen voor onze Druïdenschool cursussen. Als je naar "Druïdenschool" gaat en dan naar "Van start gaan", vind je een stap-voor-stap tutorial die uitlegt hoe je begint met een cursus te volgen.

Als je reeds een cursus volgt, hoef je niets te veranderen. Upgraded Leden die een cursus met mentor volgen op onze oude College software, kunnen dit blijven doen tot ze de cursus afgewerkt hebben. Zij kunnen rechtstreeks naar de oude Druïdenschool gaan via deze link: http://college.druidcircle.org/moodle/ (link ook te vinden onderaan bij "Mijn Cursussen"). Als je nog maar net een cursus begonnen bent, raden we wel aan om je even opnieuw in tge schrijven om dan bij de nieuwe Druïdenschool software terecht te komen.

Op dit moment zijn we bezig met het toevoegen van mentors in de nieuwe Druïdenschool software, en met het overkopiëren van de laatste cursussen. Dit zou allemaal afgewerkt moeten zijn in de eerstkomende dagen. Bedankt voor uw geduld en begrip.

Als je vragen hebt, of je komt een fout op de website tegen die we over het hoofd gezien hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.The New Order of Druids is affiliated with


Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo