HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

VEELGESTELDE VRAGEN & HELPDESK

Vragen
Onderwerpen

Online Druïdenschool

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Als je nieuw bent op onze website en Druïdenschool, kan je best gaan naar de menu "Druïdenschool", dan naar "Lijst…

Als je nieuw bent op onze website en Druïdenschool, kan je best gaan naar de menu "Druïdenschool", dan naar "Lijst van Cursussen", en dan naar "Van start gaan". Hier krijg je stap-voor-stap uitleg en meer informatie over hoe de Druïdenschool werkt.

Om je in te schrijven op een cursus, kan je ook volgende stappen doen:

1. Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Cursussen Lijst".

2. Selecteer welke cursus je wil volgen en klik op INSCHRIJVEN.

3. Vul het formulier in en druk op verzenden.

4. Je krijgt nu een e-mail met instructies, inclusief een toegangssleutel. Inmiddels krijg je op je scherm de links naar de cursussen, zoat je kan klikken op de cursus waarop je je inschrijft. Deze link vind je ook terug in de e-mail met de toegangssleutel.

5. Wanneer je naar de cursus gaat, zal je om een toegangssleutel gevraagd worden. Vul de toegangssleutel in die je via e-mail hebt ontvangen.

6. De volgende pagina toont je een overzicht van de cursus en diens lessen waar je nu toegang toe hebt. Begin met het lezen van de instructies op deze pagina om met de cursus van start te gaan.

Was this helpful?
-1

Ik kan niet inloggen in de Druïdenschool.

De Druïdenschool gebruikt andere software dan de algemene NOD website, maar is gelnkt zodat je automatisch ingelogd bent in de…

De Druïdenschool gebruikt andere software dan de algemene NOD website, maar is gelnkt zodat je automatisch ingelogd bent in de Druïdenschool nadat je hebt ingelogd op de algemene website. In sommige gevallen is het echter mogelijk dat je toch niet ingelogd bent in het gedeelte van de Druïdenschool, of dat het niet mogelijk is daar in te loggen. Als dit bij jou het geval is, kan het omwille van één van volgende redenen zijn:

1. Je was te lang inactief, en dus automatisch uitgelogd na een tijdje. In dat geval kan je gewoon terug opnieuw inloggen.

2. Je kan niet inloggen op de Druïdenschool vanwege een account-conflict. Dit kan gebeuren bij sommige oudere accounts die nog een spatie of speciaal karakter in hun gebruikersnaam hebben. Vanwege softwareconflicten zijn spaties en speciale tekens niet langer toegestaan in gebruikersnamen. Als dit wel nog het geval is bij jou, neem dan contact op met de ledenadministratie om dit op te lossen. Het is niet mogelijk om je eigen gebruikersnaam te wijzigen, maar we kunnen die wijziging wel voor jou doen.

Als geen van bovenstaande gevallen een oplossing bieden voor jou, en je hebt nog steeds problemen met in te loggen, neem dan contact op met ons.

Was this helpful?
0

Hoe vind ik de cursus waarop ik ingeschreven ben?

Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Mijn Cursussen". Op deze pagina vind je een "Cursus Overzicht", waarop de cursus(sen) waar…

Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Mijn Cursussen". Op deze pagina vind je een "Cursus Overzicht", waarop de cursus(sen) waar je op ingeschreven bent vermeld staan. Klik gewoon op de cursus om deze te raadplegen.

Was this helpful?
0

Ik heb net mijn account geupgraded, hoe kan ik een mentor krijgen in mijn cursus?

Als je nog niet in een cursus ingeschreven was, ga je gewoon naar een cursus met mentor en volg je…

Als je nog niet in een cursus ingeschreven was, ga je gewoon naar een cursus met mentor en volg je de inschrijvingsprocedure. Je kan dit doen door te gaan naar "Druïdenschool" en dan naar "Lijst van Cursussen". Als je je wil inschrijven voor één van de standaard cursussen (Bardische, Ovaten-, Druïdencursus), le er dan op dat je kiest voor de categorie "Standaard Cursussen met mentor (Upgraded Leden)". Specialisatiecursussen zijn, tenzij anders vermeld, steeds standaard met mentorbegeleiding. Wanneer je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, zal je een toegangssleutel ontvangen via e-mail. Nadat je de toegangssleutel hebt ingevuld bij het betreden van de cursus, zal er automatisch een mentor aan je worden toegewezen.

Als je al ingeschreven was op voor één van onze standaard cursussen (Bardische, Ovaten-, Druïdencursus) zonder mentor als gratis lid (Forum Student), kan je alsnog een mentor vragen nadat je je account geupgraded hebt. Om dit te doen, dien je je opnieuw in te schrijven voor de cursus, maar dan in de categorie "Standaard Cursussen met mentor (Upgraded Leden). Je kan dit doen als volgt:

1. Ga naar "Druïdenschool" en naar "Lijst van Cursussen".

2. Ga naar de categorie "Standaard Cursussen met mentor (Upgraded Leden)" en vind de cursus waarvoor je je wil inschrijven. Klik dan op "INSCHRIJVEN".

3. Vul het inschrijvingsformulier in.

4. Je ontvangt een e-mail met verdere instructies, alsook je nieuwe toegangssleutel.

5. Vul de toegangssleutel in wanneer je de cursus voor het eerst raadpleegt. Een mentor zal dan automatisch aan je worden toegewezen.

Als je reeds taken had gepost in het cursusforum als Forum Student, zal je deze moeten uploaden in de daartoe voorziene lessenblokken van de cursus, zodat je mentor deze punten kan geven. We raden aan om je mentor te laten weten dat je je taken opnieuw hebt ingestuurd omdat je bent overgeschakeld naar een upgraded account.

Als je je wil inschrijven voor een specialisatiecursus met mentor, ga je gewoon naar "Druïdenschool" en dan naar "Lisjt van Cursussen". Daar kies je de categorie "Specialisatiecursussen" en klik je op "INSCHRIJVEN" bij de cursus van je keuze. Vervolgens volg je de gewone stappen om in te' schrijven. Specialisatiecursussen zijn niet beschikbaar voor Forum Studenten (gratis leden) of zonder mentor.

 

Was this helpful?
0

Ik was een tijdje afwezig en heb nu geen toegang meer tot mijn cursus. Mat moet ik nu doen?

Studenten worden automatisch uitgeschreven uit een cursus indien ze voor een lange periode niet actief zijn geweest (in de meeste…

Studenten worden automatisch uitgeschreven uit een cursus indien ze voor een lange periode niet actief zijn geweest (in de meeste gevallen is dit 1 jaar). Dit is om te voorkomen dat studenten, die besloten hebben de cursus niet verder te zetten, alsnog ingeschreven blijven. We begrijpen echter dat sommige studenten langere tijd niet actief kunnen zijn vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals door bv. familiale omstandigheden of gezondheidsproblemen. Omwille hiervan is het in de meeste gevallen wel mogelijk om je cursus verder te zetten na een langdurige afwezigheid.

Als je merkt dat je niet meer ingeschreven bent in een cursus na een lange afwezigheid, zal er om de toegangssleutel gevraagd worden. Vul in dat geval gewoon terug de toegangssleutel in die je oorspronkelijk via e-mail hebt ontvangen wanneer je je hebt ingeschreven in de cursus.

Als je de e-mail met de toegangssleutel niet langer hebt, kan je deze opnieuw opvragen door opnieuw in te schrijven voor de cursus. Dit betekent dat je naar "Druïdenschool" en dan naar "Lijst van Cursussen" dient te gaan, waar je dan de relevante cursus kiest en "INSCHRIJVEN" OF "TOEGANGSSLEUTEL VERZOEKEN" aanklikt. Vul vervolgens het inschrijvingsformulier in, zoals je dit ook hebt gedaan toen je je voor het eerst inschreef voor de cursus, maar nu schrijf je (in één van de tekstvakken voor commentaren) dat je je opnieuw inschrijft omdat je de toegangssleutel kwijt bent. De toegangssleutel zal je dan opnieuw via e-mail bezorgd worden.

Eenmaal je terug opnieuw de toegangssleutel hebt ingevoerd, en je hebt opnieuw toegang tot je cursus, zal je zien dat het cursuswerk dat je tot dan toe had voltooid nog steeds beschikbaar is. Je kan in principe dus je cursus verder zetten daar waar je vorige keer gestopt was.

Was this helpful?
0

Ik ben de toegangssleutel voor mijn cursus kwijt, wat moet ik doen?

Je hebt de toegangssleutel enkel nodig wanneer je de cursus voor het eerst raadpleegt. Eenmaal je de sleutel hebt ingevoerd,…

Je hebt de toegangssleutel enkel nodig wanneer je de cursus voor het eerst raadpleegt. Eenmaal je de sleutel hebt ingevoerd, ben je ingeschreven en heb je die niet meer nodig. Het is echter wel mogelijk dat je automatisch uitgeschreven wordt vanwege langdurige inactiviteit (meestal 1 jaar of langer), en in dat geval dien je de toegangssleutel wel opnieuw in te geven om terug toegang te krijgen tot de cursus.

Om de toegangssleutel terug op te vragen, dien je opnieuw hetzelfde formulier in te vullen zoals toen je je voor het eerst inschreef voor die cursus. In het formulier dien je te vermelden dat je de toegangssleutel verloren bent. De toegangssleutel zal dan in een e-mail naar je toegestuurd worden.

Was this helpful?
0

Ik ging terug naar mijn cursus na een lange afwezigheid, maar al mijn voorgaande cursuswerk is verdwenen.

De Druïdenschool houdt alle huidig en voormalig cursuswerk van onze studenten bij in het systeem, voor een periode van minstens…

De Druïdenschool houdt alle huidig en voormalig cursuswerk van onze studenten bij in het systeem, voor een periode van minstens 5 jaar. Dit wil zeggen dat, als je je terug inschrijft in de cursus na een lange afwezigheid, je gewoonlijk kan verder beginnen werken waar je toen gestopt was, omdat je taken en punten nog steeds toegankelijk zijn.

Indien je cursuswerk echter dateert van voor augustus 2017, zal je merken dat het niet meer beschikbaar is. In augustus 2017 stapten we over naar een ander softwareplatform voor de Druïdenschool, en het was niet mogelijk om het voorgaande cursuswerk te migreren van het oude naar het nieuwe systeem.

Als je je cursuswerk nog in de oude college hebt gedaan, zal je de cursus opnieuw moeten doen. Je mag wel je voorgaande taken opnieuw uploaden, als je daar nog een kopie van hebt, zodat een mentor er opnieuw punten op kan geven. We raden aan om je mentor te laten weten dat deze taken geschreven werden voordat je lange afwezigheid begon.

Als student ben je te allen tijde verantwoordelijk voor het bewaren van kopieën en backups van je eigen cursuswerk.

Was this helpful?
0

Wat is een Forum Student?

"Forum Student" is de term die we gebruiken voor gratis NOD leden die de standaard cursussen (Bard/Ovaat/Druïde) volgen. Gratis leden…

"Forum Student" is de term die we gebruiken voor gratis NOD leden die de standaard cursussen (Bard/Ovaat/Druïde) volgen. Gratis leden krijgen geen mentor toegewezen, en posten hun taken dus in een specifiek forum voor deze cursus. Om een duidelijk onderscheid te maken tussen studenten zonder mentor en studenten met mentor, verwijzen we naar studenten zonder mentor als "Forum Studenten".

Was this helpful?
0

Hoe weet ik wie mijn mentor is?

Om te weten te komen wie je mentor is, volg je deze stappen: 1 Ga naar "Druïdenschool" en dan naar…

Om te weten te komen wie je mentor is, volg je deze stappen:

1 Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Mijn Cursussen". Je ziet een overzicht van cursussen waarop je ingeschreven bent. Klik op de relevante cursus.

2. In het hoofdmenu in de rechtse kolom, klik je op "Mijn Mentor".

3. Hier zie je de naam van de mentor en zijn studentengroep, bv. "Hawkmoon's Students". Je kan ook zien wie je medestudenten zijn in dezelfde mentorgroep..

 

Was this helpful?
0

Hoe upload ik een taak?

Volg deze stappen:1. Ga naar je cursus, dan naar de les waarvoor je een taak wil uploaden. 2. In deze…

Volg deze stappen:

1. Ga naar je cursus, dan naar de les waarvoor je een taak wil uploaden.

2. In deze lespagina, klik je op "inzending toevoegen".

3. Op de volgende pagina kan je ofwel de tekst van je taak online invoeren, ofwel een textdocument met je taak uploaden.

4. Klik "bewaar de wijzigingen" en je bent klaar.

Was this helpful?
0

Hoe schrijf ik een dagboek?

Dit is enkel van toepassing voor de cursussen waarin je gevraagd wordt om een online dagboek bij te houden, hetzij…

Dit is enkel van toepassing voor de cursussen waarin je gevraagd wordt om een online dagboek bij te houden, hetzij verplicht of optioneel.

Om je dagboek bij te houden, volg je deze stappen:

1.Ga naar de link van het dagboek of "journal" (gewoonlijk net boven de lijst van lessen, soms ook in een lessenblok zelf).

2. Klik "Begin of bewerk mijn dagboekitem".

3. Schrijf in je dagboek, en als je klaar bent klik je op "bewaar de wijzigingen".

Was this helpful?
0

Hoe verwittig ik mijn mentor dat ik een taak heb afgewerkt?

Als je alle taken binnen een lessenblok hebt afgewerkt, dient je mentor deze eerst punten te geven voordat je toegang…

Als je alle taken binnen een lessenblok hebt afgewerkt, dient je mentor deze eerst punten te geven voordat je toegang krijgt tot het volgende lessenblok. De mentors van je cursus ontvangen een automatische melding tlekens je een taak hebt ingestuurd, dus is het in principe niet nodig om je mentor nog eens apart te verwittigen. Merk op dat mentors dit werk vrijwillig doen in hun vrije tijd, dus geef ze voldoende tijd om je taak of taken te lezen en punten te geven. Dit wil zeggen dat je mogelijk een week moet wachten vooraleer je de taken van de volgende lessenblok kan beginnen uploaden. Soms kan het wat langer duren, bv. als je mentor met vakantie of tijdelijk afwezig is.

Als je merkt dat je taken langdurig niet nagekeken werden door je mentor, zoals twee weken of langer, raden we aan om je mentor te contacteren. Om dit te doen, kan je hem een privébericht sturen via het berichtensysteem op de algemene NOD website. Als je je mentor aan je vriendenlijst hebt toegevoegd, kan je hem daar makkelijk vinden. Zoniet, kan je hem vinden als volgt:

1. Ga naar "Mijn Account", dan naar "Mijn Profiel" en dan naar "Vind Andere Leden".

2. In het veld van "Weergegeven Naam" vul je de naam in van je mentor, zoals die verschijnt op de website en Druïdenschool.

3. Wanneer je je mentor's account gevonden hebt, klik je erop om zijn profiel te openen. Klik dan op "Stuur mij een Privebericht".

4. Nu kan je je privébericht voor je mentor schrijven en versturen.

Was this helpful?
0

Hoe kan ik zien welke punten ik gekregen heb?

Om een overzicht van je punten te raadplegen, volg je deze stappen: 1. Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Mijn…

Om een overzicht van je punten te raadplegen, volg je deze stappen:

1. Ga naar "Druïdenschool" en dan naar "Mijn Cursussen". Je krijgt nu een overzicht van de cursussen waarop je ingeschreven bent. Klik op de relevante cursus.

2. In het hoofdmenu in de rechterkolom, klik je op "Mijn Punten".

3. Nu zie je een lijst van taken die je voltooid hebt, en de punten die je ervoor gekregen hebt. Je kan ook op elke taak klikken voor meer informatie.

Was this helpful?
0

Kan ik een certificaat krijgen als ik een cursus voltooid heb?

Ja, we bieden een certificaat van voltooiing aan, eenmaal je een cursus succesvol afgewerkt hebt. Dit is momenteel enkel beschikbaar…

Ja, we bieden een certificaat van voltooiing aan, eenmaal je een cursus succesvol afgewerkt hebt. Dit is momenteel enkel beschikbaar voor onze standaard cursussen (Bardische, Ovaten-, Druïdencursus).

Voor Forum Studenten is dit certificaat beschikbaar in digitaal formaat. Upgraded leden kunnen kiezen of ze hun certificaat digitaal of op papier wensen. De gedrukte versie zal worden opgestuurd via gewone post, en hiervoor worden geen extra kosten aangerekend aan upgraded leden. Het is niet mogelijk voor Forum Studenten om een gedrukte versie aan te vragen, tenzij ze eerst upgraden.

Het certificaat wordt je niet automatisch bezorgd, en wordt enkel aangemaakt als je hiervoor een verzoek indient. Om een certificaat aan te vragen, ga je naar " Druïdenschool", dan naar "Druïdenschool Diensten" en dan naar " Druïdenschool certificaat". Kies vervolgens voor digitaal of gedrukt certificaat, en vul het aanvraagformulier in. Reken 10 dagen vooraleer het certificaat naar je wordt toegezonden. Voor gedrukte certificaten dien je extra tijd te rekenen voor de verzending per post.

Was this helpful?
0

Mijn profielfoto/avatar verschijnt niet in de Druïdenschool.

De Druïdenschool software kan niet automatisch je profielfoto/avatar importeren van de website. Als je je profielfoto ook in de Druïdenschool…

De Druïdenschool software kan niet automatisch je profielfoto/avatar importeren van de website. Als je je profielfoto ook in de Druïdenschool wil gebruiken, dien je naar je Druïdenschool voorkeuren te gaan en deze daar te uploaden.

Was this helpful?
0

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Was this helpful?
0

faqbutton1nlfaqbutton2nlfaqbutton3nl


Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo