HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

VEELGESTELDE VRAGEN & HELPDESK

Vragen
Onderwerpen

Nemetons & Lokale Activiteiten

Organiseren jullie lokale activiteiten, zoals bijeenkomsten, rituelen en ceremonieën?

De New Order of Druids heeft zowel een online als offline-aanwezigheid. Dit wil zeggen dat we, naast onze online activiteiten…

De New Order of Druids heeft zowel een online als offline-aanwezigheid. Dit wil zeggen dat we, naast onze online activiteiten op onze website, ook lokale activiteiten organiseren.

De voornaamste lokale activiteiten vinden plaats in Antwerpen (België), aangezien de hoofdzetel van NOD hier gevestigd is, alsook de "mothergrove" genaamd "Nervii Nemeton". Al deze activiteiten zijn publiek toegankelijk, wat wil zeggen dat zowel leden als niet-leden welkom zijn. Bovendien biedt de Nervii Nemeton ook diensten aan, zoals personlijke rituelen en ceremonieën, waaronder bv. Keltische handfastings/huwelijksceremonieën. Je kan meer informatie over deze activiteiten vinden op de website van de Nervii Nemeton op: https://nervii.druidcircle.org/.

Naast de mothergrove biedt de New Order of Druids haar leden ook de mogelijkheid om zelf een "Nemeton" of "lokale grove" of groep op te richten, waarmee men dan activiteiten kan organiseren. De activiteiten en diensten aangeboden door deze lokale groepen, kunnen variëren afhankelijk van de organisatiestructuur. Een lijst van NOD Nemetons kan je vinden op onze website via Nemetons.

Was this helpful?
0

Voeren jullie rituelen en ceremonieën uit op verzoek, zoals een naamgevingsritueel, groeiritueel of handfasting / Keltische huwelijksceremonie?

De hoofdzetel van de New Order of Druids is gevestigd in Antwerpen (België), wat ook de lokatie van onze mothergrove…

De hoofdzetel van de New Order of Druids is gevestigd in Antwerpen (België), wat ook de lokatie van onze mothergrove "Nervii Nemeton" is. De mothergrove biedt private ceremonieën op maat aan voor speciale gelegenheden, zoals een naamgevingsritueel voor een kind, een groeiritueel voor een kind, of Keltische huwelijksceremonieën ook wel "handfastings" genoemd. Deze diensten worden enkel aangeboden binnen België. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van de Nervii Nemeton ophttps://nervii.druidcircle.org/ of contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Standaard bieden wij deze diensten niet aan in andere landen dan België. Als je in een ander land woont, kan je kijken on inze lijst van Nemetons (lokale NOD groepen) om te weten te komen of er een groep actief is in jouw land of omgeving. Zoja, kan je hen contacteren om te vragen of ook zij deze diensten aanbieden.

Was this helpful?
0

Wat is een Nemeton of Vernemeton?

Het woord "Nemeton" is gerelateerd aan Nmetona, de Keltische godin van de heilige groves. In andere woorden is een meeton…

Het woord "Nemeton" is gerelateerd aan Nmetona, de Keltische godin van de heilige groves. In andere woorden is een meeton een heilige plaats gelokaliseerd in een bosschage in een bos. Het woord "Vernemeton" is hiervan afgeleid, en vinden we terug in dezelfde Romeinse naam voor Willoughby-on-the-Wolds in Nottinghamshire, VK. Vanwege deze rijke betekenis, besloot de New Order of Druids om de term te gebruiken voor onze "groves" of locale Druïdengroepen.

In principe is een Nemeton een lokale groep geassocieerd met NOD. De meest voornaamste groep is de zogenaamde mothergrove in België, genemd Nervii Nemeton. Lokale groepen organiseren bijeenkomsten en seizoensgebonden rituelen of ceremonieën waar leden (en vaak ook niet-leden) aan kunnen deelnemen.

De New Order of Druids maakt een onderscheid tussen Nemetons en Vernemetons, waarbij een Vernemeton een los geaffilieerde groep is en een Nemeton een nauw geaffilieerde groep met striktere voorwaarden. Bovendien zijn er ook nog E-Nemetons, oftewel groepen die voornamelijk online communiceren via bv. discussiegroepen of mailinglijsten.

Een lijst van beschikbare nemetons kan je vinden op onze website via Nemetons.

Was this helpful?
0

Wat is het verschil tussen een groep, een E-Nemeton en een Nemeton?

Een groep, E-Nemeton en Nemeton zijn allemaal verschillende dingen met verschillende intenties. 1. Een "groep" is iets wat elk NOD…

Een groep, E-Nemeton en Nemeton zijn allemaal verschillende dingen met verschillende intenties.

1. Een "groep" is iets wat elk NOD kan aanmaken op de website, om een discussiegroep te creëren met mensen die interesse hebben in een specifiek onderwerp. Deze groepen zijn dus in feite informere discussiegroepen.

2. Een E-Nemeton kan een online (discussie)groep of gemeenschap zijn, die in feite extern is tegenover NOD. De naam "E-Nemeton" betekent dus eigenlijk een online affiliatie.

3. Een Nemeton is een lokale groep die haar activiteiten niet beperkt tot het internet, maar ook lokale bijeenkomsten, rituelen, enz... houdt, en geaffilieerd is met NOD. Een variant hierop is de Vernemeton, oftewel een meer los geaffilieerde lokale groep.

Was this helpful?
0

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Als je geen antwoord vindt op je vraag in onze Veelgestelde Vragen, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.

Was this helpful?
0

faqbutton1nlfaqbutton2nlfaqbutton3nl


Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo