Sponsored Links

The services on this website are made possible by the time, effort and donations of the membership of the N.O.D.

Contributions are welcome from those who wish to voluntarily support this international work.

Learn more

Ja, ik wil een Druïde worden !!!

“Ja, ik wil een Druïde worden!!!”

“Ok, Je wilt druïde worden, waar begin je dan? Wat moet je doen?”

Welnu, nu dat je de Nieuwe Orde der Druïden (N.O.D) hebt gevonden heb je de eerste stap naar het druïdeschap al gezet! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over de Druïden van vroeger (onze Keltische voorouders) en over de Druïden van vandaag (oftewel moderne Druïden zoals ze ook wel worden genoemd).

 
We hebben ook een online Druïde cursus; De Bardische Jongeren Cursus – Betreden van Het Bos waar je van alles kunt leren over het leven van de Keltische stammen, de rol van Barden en Druïden, Keltische deugden en kunst, mythologie, het bekijken van de Keltische festivals door de seizoenen heen en nog veel meer! 

In dit deel van de N.O.D website vind je ook puzzels en quizzen om je kennis te toetsen (en om plezier te hebben) en ons Jong Druïden forum. Jawel je hebt hier een eigen forum vol leuke dingen en weer meer (ja nog meer) informatie over veel onderwerpen. 



 “Ik weet niet zo goed wat mijn ouders en vrienden hiervan vinden…Wat zal ik doen?” 
 
Your browser may not support display of this image. Dat is een hele goed vraag, maar eentje die gelukkig een makkelijk antwoord heeft. Het belangrijkste dat je kunt doen is het goede voorbeeld laten zien en als je de waardering wilt van de mensen die het meest voor je betekenen. Om dat te doen is het handig om niet de kleed je om te schokkeren manier te gaan gebruiken. Gothic style zwart oogpotlood en zwarte nagellak geven een waarschuwingssignaal naar ouders dat zegt, “jij zit bent hier veels teveel mee bezig”. (het zijn tenslotte ouders!!!) 
 
Als je ernaar streeft om je eervol en integer te gedragen, zullen je ouders sneller geneigd zijn hiervoor open te staan. En als ze zien hoe je je gedraagt kunnen ze over hun eerste angsten heen stappen als ze al dachten dat Druïdes naar buiten gaan in het holst van de nacht om zich met allerlei enge, duistere zaken bezig te houden! Misschien kun je beginnen met het recyclen van afval (als je dat nog niet deed) en het in gesprekken eens over de natuur hebben; Hoe vreselijk het is dat bomen worden gekapt zonder na te denken over de toekomst van de leefomgeving etc. 

Door de juiste signalen af te geven maak je meer kans dat je word begrepen door en ik durf wel te zeggen de goedkeuring te krijgen van je ouders en je vrienden. Ook hebben we binnen de N.O.D een “brief” die je kunt uitprinten om aan je ouders te laten zien. Daarin staat wat Druïden zijn en wat we werkelijk DOEN. We streven ernaar om iedereen die het nodig heeft te helpen binnen de N.O.D en we hopen dat je besluit hier te blijven!


KLIK HIER OM DE BRIEF AAN JE OUDERS TE DOWNLOADEN



Privacy Policy and Terms of Use

Copyright © 2003 - - New Order of Druids vzw/npo